Första inlägget 2019

Så var det dags att påbörja 2019 års bibestyr. Tyvärr har två av samhällena drabbats av utsot under vintern (dvs. bina har bajsat i kupan och därmed dukat under) men de två samhällen som är kvar är friska och bra ös i.

Ute och rensflyger (tömmer tarmen). Bilden är tagen i mars.

Jag hann bara kika i ena kupan och det är det svagare samhället. De har drivfodrats under några veckor. Där var det dock gott om täckt yngel så drottningen är i full gång med att bygga sitt samhälle. Båda samhällena har nu rena kupbottnar och jag skall kontrollera det andra samhället när tillfälle ges.

Under 2019 är det inte primärt honung som är målet utan expansion. Detta innebär att jag kommer dela de två samhällen som finns ganska drastiskt för att, förhoppningsvis, ha tio samhällen att invintra till hösten.

Imorgon skall jag börja införskaffa material för att börja bygga kupor. Visst är det tidskrävande men det är alltid roligare med något man byggt själv. Och sedan blir det ju litet billigare med (om man inte räknar med tidsåtgången) Bilder kommer!! 🙂

/Joacim

Det här inlägget postades i Bisysslor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *