Start på 2020!

På denna platsen har det inte hänt mycket men som tur är har det inte stått still ute i den riktiga världen 🙂

Det har varit en mild vinter här på västkusten och jag har varit vid kuporna ett flertal tillfällen och känt på vikten för att kunna uppskatta hur det stått till med vinterfodret. Redan i januari fick de tillskott i form av florsocker blandat med, tidigare fryst, sommarhonung som jag blandat och kavlat ut. Jag tror att detta bidragit till att alla fem samhällen faktiskt överlevde vintern då jag fått reda på att ett flertal biodlare mist samhällen under vintern på grund av svält. Kanske har den milda vintern gett upphov till att de inte klotat så mycket och krävt med foder. Men… det är ju ren spekulation från min sida.

Hursomhelst låg det i plan att flytta fyra av kuporna så fem kupor på ett koloniområde kanske är i största laget och, då det ligger i plan att dela dessa samhällen, tio är på tok för många för att upprätthålla grannsämjan.

Förberedelse för flytt. Skumgummiremsor har tryckts in i öppningen till kupan för att hindra otrevliga överraskningar i bilen på väg till kommande bigård.

Så tidigt i april flyttades fyra av kuporna till en ny bigård något norr om Varberg. Allt skedde fullständigt odramatiskt även om jag ändå valde att ha på mig skyddskläder i händelse av att en olycka skulle ske på vägen. Jaja, kanske litet onödigt säkerhetsmedvetet men att vara fånig är ett billigt pris för att få känna sig säker. 🙂

Ny uppställningsplats för kupor. Presenning för att minska grästillväxt.
Totalt fyra nu som, med stor sannolikhet blir dubbelt så många under maj månad.

Jag har även startat ett företag (Meiyo AB) för mina tjänster som bemanningssjuksköterska eftersom planen är att gå vidare med ”Grön Rehab” inom vilket naturnära tjänster kommer ingå. Meiyo är japanska (en koppling till mitt kampsportsintresse) och betyder Heder.
Så det första inköpet för företaget blev ytterligare fem kupor 🙂

Finfina kupor som snart skall få ett lager färg.

Nu har våren äntligen börjat ta fart Alla samhällen mår bra och drottningarna har satt full fart med yngelsättning. Kolonilottsprojektet har också börjat ge tidig avkastning 🙂

Rabarber skall inte gå till spillo! Dessa fryses in för att användas till paj, kräm eller matlagning.

Så, 2020 är äntligen igång och jag har tilltro till att detta år blir bättre än tidigare år.

/Joacim

Det här inlägget postades i Bisysslor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *