Första svärmen -22

Jag fick idag ett telefonsamtal från en herre som sa att det fanns en massa bin som satt sig i häcken utanför hans hem. Så snart arbetsdagen var över satte jag mig därför i bilen och körde till den platsen och visst satt det en svärm precis som utlovat. Den satt litet dumt till men det verkar som om drottningen följde med för till slut började bin gå in i den lilla kupan jag fick använda (eftersom det var trångt i häcken).

Svärmsäsongen är med andra ord igång! Även om det inte är så bra med svärmande bin då de kan få för sig att starta sitt samhälle i en skorsten eller husvägg så var det ett uppmuntrande äventyr en söndag efter jobbet 🙂

Liten smidig lösning på svärmfångst var denna sexramars avläggningskupa.
Det här inlägget postades i Bisysslor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första svärmen -22

  1. Hans Hallafors skriver:

    var kan man köpa den sexramars avläggningkupa någonstans! (PS) mycket fina filmer på youtube och lärorikt MVH Hans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *